Zimski Tanergijin dan – 11. januar 2020

Bilo je preprosto najboljše do sedaj!!! Hvala vsem – ki pridete, ki ste z nami, ki delate – to je to!

Se vidimo 5. septembra 2020 na naslednjem Tanergijinem dnevu. 😉


Tanergijin dan je prav poseben dan.

Pripravimo nekaj novosti, vadbe skrajšamo (da jih lahko obiščete več – lahko tudi vse ;)), pripravimo zanimivo brezplačno predavanje in se z vami družimo, klepetamo ter zelo radi se z vami nasmejimo.

Zato si lahko rezerviraš soboto, 11. januarja 2020. Dogodek poteka med 7.30 in 13. uro.

Na želene vadbe/predavanje, ki so brezplačne, se je potrebno prijaviti, saj je število mest omejeno.

Dogodek poteka v Pilates centru Tanergija na Dunajski cesti 190 v Ljubljani.

Prijavo oddaš na info@tanergija.si ali na 040 833 228.

Pomemben del urnika: 8.00 – 8.30: kava – čaj – sadje – druženje – klepet.

→ → → Za zdravo malico in vašo energijo pa bo poskrbela Nika in njen Smeexie; lonček poln vitaminov in mineralov, v različnih barvah in okusih, ki vam bo na razpolago skupaj z vašim najljubšim dodatkom, po ceni 3,50 €.

Na vsa oblačila Corpocabana (majice, pajkice) bo na Tanergijinem dnevu na voljo 15 % popust.


Celotni vadbeni program je brezplačen.

Potrebna je rezervacija mesta, ker je število mest omejeno. Svoje mesto si rezervirate na info@tanergija.si ali na 040 833 228.

Vsi prijavljeni imajo prednost pred neprijavljenimi.


PROGRAM S PODROBNIM OPISOM

Dvorana Sonce

7.30 – 8.00: Čuječi pilates (Tanja Ž.) – POLNO

Čuječi pilates je vadba, primerna za začetnike&poznavalce. Skozi počasne gibe pilatesa bomo trenirali pozornost oz. čuječnost, ki povečuje stik s seboj. Stik s seboj je pomemben za boljše obvladovanje življenja in stresa v njem.

Moje mnenje je, da je čuječnost vadba prihodnosti. Vabljeni, da ste pionirji z mano.

 


9.00 – 10.00: Delavnica za pilates začetnike (Jana C. & Anita D.) – POLNO

Delavnica za začetnike je primerna tako za čiste začetnike kot vse, ki že zelo dolgo niste bili na vadbi in bi se radi počasi vrnili nazaj na redno vadbo.

Razložili vam bomo nekaj osnov in kako sploh učimo pilates na uvajalnih tečajih pri nas v Tanergiji. Če vam bo pilates všeč, se lahko odločite tudi za obisk uvajalnega tečaja.

 


11.00 – 11.30: Mobilni power pilates (Tina G.) – POLNO

Vadba mobilni power pilates je zahtevnješa vadba, zato je primerna za poznavalce oz. se, ki vadbo obiskujete že dlje časa.

Vadba je zahtevnejša, a nudi obilo zabave, ko pilates že nekaj let redno vadimo in potrebujemo nove izzive. 😉 Mobilni power pilates je na rednem urniku ob torkih ob 19.30 in četrtkih ob 6.50.

 


11.45 – 12.15: Valjčkanje & raztezanje (Anita D.) – POLNO

Valjčkanje & raztezanje sta metodi, še kako potrebni za sodobnega človeka, ki je zaradi sedenja pretirano zakrčen, negibljiv in nemobilen. Vsi ti ne-ji prinašajo telesne bolečine in neudobno počutje.

Srečanje z Anito bo primerno tako za začetnike kot poznavalce. Predstavili bomo nekaj tehnik, ki pomagajo sprostiti telo ali po vadbi ali zaradi stresnega načina življenja in jih lahko takoj vključite v svoje življenje ali vadbo.


12.30 – 13.00: Dihalnica (Tanja Ž.) – POLNO

Na Dihalnici bomo ponovili, zakaj je danes, v “sodobnem” času pomembno izvajati dihalne vaje. Vadba dihanja je primerno za začetnike&poznavalce.

Dihanje je pomembnejše kot si morda mislimo, zato vam bom predstavila nekaj dihalnih vaj, ki jih lahko vnesete še isti dan v svoje življenje in si tako pomagate ohranjati mir v sebi.

Ampak zapomnite si – vaja dela mojstra, a le, če mojster dela vajo! 😉 Veliko dihalnih vaj delamo na poglobljeni vadbi 4 letni časi, ki je na rednem urniku enkrat mesečno v Tanergiji.


Dvorana Zemlja

8.30 – 9.00: Mobilne vaje & vaje za stopala med sedečim delom (Tanja Ž.) – POLNO

Ali v službi pretežno sedite? Potem bo ta predstavitev, kako lahko za svoje telo poskrbite med sedečim delom, idealna za vas!

Vadba je primerna za začetnike&poznavalce. Predstavila vam bom nekaj idej, ki jih lahko vpeljete že naslednji delovni dan v svoje službeno življenje.

 


9. 15 – 9.45: Zabavno ravnotežje (Tina S.) – POLNO

Primerno za začetnike&poznavalce.  Zabavno ravnotežje bo 30 minutni izziv in preverjanje vašega ravnotežja!

Ali ste vedeli, da je od vseh gibalnih sposobnosti (hitrost, vzdržljivost, koordinacija, moč, gibljivost, ravnotežje) ravno ravnotežje tisto, ki pri starejših ljudeh odločilno vpliva na dobro in varno vožnjo avtomobila? Ja, to je le eden od mnogih razlogov, zakaj moramo celo svoje življenje trenirati ravnotežje.


10.00 – 10.45: Predavanje: Kaj razmišljajo vaša stopala? (Marko Roblek) – še 2 prosti mesti

Primerno za vse. 🙂

Marko Roblek (predavatelj), je minimalist in človek, ki je bosonoštvo odkril po naključju, potem pa ugotovil, da mu rešuje zdravje in dobro počutje ter mu odkriva novo življenjsko filozofijo.

O čem govorim in predavam?
Nešteto debat in razprav sem že prebral na temo bosonoštva, v nekaterih sem sam tudi sodeloval. Tema zmeraj razburi duhove, slej ko prej se oblikujeta dva tabora, na eni strani zagovornikov na drugi pa gorečih nasprotnikov.

Vendar se na koncu lahko vsi strinjamo: bosa hoja ni nikakršno odkrivanje tople vode, je zelo enostaven način gibanja, ki smo ju v nekaj stoletjih izrinili iz civilizacije, mu nalepili še nalepko primitivizma in revščine in ju pozabili.

Bosa hoja se mi zdi najbolj naraven način gibanja, ki telesu in nogam dopušča, da najdejo svojo tehniko in tako cel gibalni sistem obremenjujejo samo toliko, kot je nujno potrebno.

Vabimo na predavanje, na katerem bo Marko govoril o pomembnosti bosonoštva in zakaj bosonoštvo vključiti v svoje življenje (pa četudi samo doma v dnevni sobi).


11.00 – 11.45: Tanergija pilates za nosečnice (Nina N.) – še 2 prosti mesti

Na Tanergijinem dnevu vam bo ambasadorka Tanergija pilates vadbe za nosečke, Nina, predstavila, kako poteka pilates vadba za nosečke pri nas.

Na skupinsko vadbo za nosečke srečke vabimo vse nosečnice po cca 12. tednu nosečnosti (lahko pa tudi že prej).


12.00 – 12.45: Tanergija pilates vadba po porodu + predstavitev knjige Ustrezna vadba po porodu (Jana C. & Nina N.) – še 3 prosta mesta

Za mamice po porodu, ki vam bomo predstavili, kako poteka prilagojena pilates vadba po porodu v Tanergiji, ki je na rednem urniku ob sredah ob 15. uri.

Vadbo po porodu izvajamo po strokovni knjigi Ustrezna vadba po porodu, avtorice Tanje Želj, glavne ambasadorke Tanergija pilates vadbe, po kateri lahko vadite tudi doma. Knjigo lahko tudi kupite za 35 €.


Dvorana Luna

Na voljo bo 6 terminov za 15 minutno limfno masažo vratu (ki poteka brez olj).

Razvajala vas bo Lenna Lara Potrč, Manuka.

Rezervirate si lahko naslednje termine: 9.00, 9.30, 10.00, 10.30, 11.00 in 11.30.

Vsi termini so že zasedeni. Lahko pa vas zapišemo v čakalno vrsto in vas obvestimo, če kdo odpove.

Masažo rezervirate na info@tanergija.si po principu kdor prej piše, lahko prej dobi termin. Sproti bomo obveščali o razpoložljivih terminih.


Glavni podpornik: Vivobarefoot

OBČUTI SVOBODO GIBANJA

Vizija britanske znamke Vivobarefoot je ustvariti čim bolj lahek čevelj, ki sledi naravni obliki stopala in omogoča čim bolj naravno gibanje.

Vivobarefoot čevlji so široki, tanki in fleksibilni, s tem pa zagotavljajo razvoj stabilnega, senzoričnega in močnega stopala.

Bosonoga obutev krepi mišice v nogah ter izboljša celotno držo telesa in hkrati vrača vašim nogam nadzor pri hoji, teku in med vadbo.

 

 

Vabilo na brezplačno predavanje

Naš glavni zimski podpornik, Vivobarefoot, pripravlja brezplačno predavanje z naslovom Kaj mislijo vaša stopala. Predavanje bo na urniku ob 10.00. Prijavo oddaš na info@tanergija.si.

Predavatelj bo Marko Roblek, avtor bloga Minimalist in knjige Zagret za tek, pionir in inštruktor bosonogega teka ter sodobnih prehranskih pristopov k športu bosonogo hojo prakticira tudi v vsakodnevnem življenju. Marko je organizator teka Nočna 10ka na Bledu in član tekaške skupine Vitezi dobrega teka, ki na maratonih po Sloveniji in Evropi navdušujejo ostale udeležence in gledalce.


Prijatelj Tanergijinega dneva: Favn

Kako naj na naraven način negujem svojo kožo? S čim lahko bolje poskrbim za boleče mišice in sklepe? Kaj naj uporabim za učinkovito masažo? Kako naj se prepričam, da so eterična olja res kvalitetna?

Odgovore na vsa ta vprašanja najdete pri Favnu – slovenskemu družinskemu podjetju, ki že 35 let verjame v naravno moč zelišč in se pri ustvarjanju izdelkov zanaša na lastno znanje.

Izdelujemo različne terapevtske izdelke: za mišice in sklepenos in usta, noge in stopala.

Glavno vlogo v dermatološki liniji AlphaCBD ima kanabidiol CBD, ki na kožo dokazano deluje protivnetno in proti bakterijsko, pomaga preganjati različne težave: akne, dermatitise, rdečico … Suha, srbeča ali vneta koža vam bo hvaležna  za nego s katerim od izdelkov iz linije AlphaCBD.

Za srečke nosečke in njihove rastoče trebuščke pa bo odlično poskrbelo mazilo proti strijam Natali.

Svojo dišečo zgodbo pišejo eterična olja Eteris – vsa so 100-odstotno naravna, čista in visoko kvalitetna, o čemer pričajo analizni certifikati, ki so vsem dostopni na spletni strani favn.si.


Prijatelj Tanergijinega dneva: HARTMANN

 • Zakaj higienski vložki niso primerna izbira pri težavah z nehotenim uhajanjem urina?
  Nekatere ženske, ki se srečajo z uhajanjem urina uporabljajo napačen pripomoček za obvladovanje inkontinence. Tega pa se niti ne zavedajo, saj so higienski oz. menstrualni vložki in predloge za inkontinenco na prvi pogled skoraj enaki, oboji vpijajo tekočino in se prilepijo na spodnje perilo.
  V čem je torej razlika?
  Predloge MoliCare lady pad za zaščito pri inkontinenci:
 • preprečujejo razvoj neprijetnega vonja
 • urin v svoji notranjosti spremenijo v gel in s tem ustvarjajo na površini občutek suhosti
 • prilagojene so za redkejšo tekočino, medtem, ko so higienski vložki prilagojeni za gostejšo kri
 • narejene so tako, da vzdržujejo ustrezen pH ob stiku s kožo

Naročite brezplačni vzorec na 080 50 75 ali na www.hartmannplus.si in se sami prepričajte o prednostih MoliCare predlog.

 


Celoten program zimskega Tanergijinega dneva je BREZPLAČEN

in je namenjen temu, da vas obdarimo, seznanimo s kakšno novostjo

ter vas podpremo pri vaši izbiri rednega gibanja in skrbi zase, za svoje telo in zdravje.

Potrebno si je le rezervirati mesto na info@tanergija.si ali na 040 833 228.


Oblačila Corpocabana

Na Tanergijinem dnevu, 11. 1. 2020 bodo na voljo vsa oblačila (majice kratke, majice dolge, različne pajkice) Corpocabana s 15 % popustom.

Ta ugodnost velja samo na Tanergijinem dnevu (nogavičke niso zajete v znižanje).

Priporočamo, da oblačila pomerite, preden jih kupite.

Oblačila Corpocabana so izredno prijetnega materiala, večina kompresijskih, ki nudijo toploto kot prijeten oprijem na telesu.

Oblačila v Tanergiji prodajamo že 4. leto in so zagotovo najbolj TOP športni kosi, kar smo jih kdaj našli za pilates vadbo.


2020-01-12T17:05:23+00:00

Leave A Comment