Urška Murn

Urška Murn 2017-05-30T21:38:04+00:00
Pilates UrskaProf. šp. vzg, Stott pilates inštruktorica, vaditeljica pilatesa (FZS), inštruktorica programa Tanergija® pilates.

 

 

 

Urška. Zdrava. Mlada. Igriva. Norčava. Nora na potovanja in odkrivanja najbolj nenavadnih krajev. Zaljubljena v drugačne kulture in drugačne ljudi. Da o tem, kako zelo sovražim dolgčas in monotonijo, ne izgubljam besed – to je zame najhujše, kar se mi lahko pripeti.

Šport mi je bil položen v zibelko. Mami, bivša jugoslovanska prvakinja v peteroboju, je kaj kmalu poskrbela, da je bila prva igrača žoga, preval, kolo in tek okoli hiše pa glavni elementi preživljanja prostega časa. Ja, punčke pri meni nikoli niso igrale glavne vloge. 10 let sem igrala rokomet in v ta šport bom vedno zaljubljena. Poškodba rame je poskrbela, da sem prenehala z igranjem. A so se mi zelo kmalu odprle nove, neutrjene poti, ki so me počasi vodile, do za mene najbolj inteligentne vadbe, do pilatesa. Hitro in enostavno sem ugotovila, da je to tista vadba, ki me bo zapeljala, osvojila in zasvojila. Temu je res tako. Nove vloge v Tanergijini ekipi se veselim in prepričana sem, da bomo skupaj še kako uživali, saj se od nekdaj se držim reka, da je: “Dan brez gibanja izgubljen.” Zatorej, gibajmo se. 😉

Urška malo drugače

Kateri trije stavki te najbolj opišejo?
16. 06. 1987, 15:15. Urška. Ime je izbrala mami. Še dobro, ker mi je zdajšnje ime veliko bolj simpatično, kot tisto za katerega je navijal očka. Dvojčica po horoskopu. Od nekdaj dobrovoljček s široko odprtimi očmi.

Če pogledaš malo nazaj. Po čem se najbolj spominjaš svojega otroštva?
Nikoli nisem marala biti sama. Nikoli nisem zdržala na enem mestu več kot pol ure. Ves čas se mi je po glavi pletla misel, da se ob tem ko jaz sedim na mestu, nekje sigurno dogaja kaj blazno smešnega. Ljubim smešne situacije, ki jih nemalokrat zanalašč izzovem. Ljubim smeh in sproščenost. Danes imam tudi nov hobi. 🙂 Pozorno opazujem ljudi, le da jim izklopim zvok. Opazujem njihovo gibanje, (ne)nadzorovane kretnje, mimiko. Poskusite, to je blazno zabavno. 🙂

Besedo dolgčas poznaš?
Aaaaa, da o tem, kako zelo sovražim dolgčas in monotonijo, ne izgubljam besed – to je zame najhujše, kar se mi lahko pripeti. Vedno poskrbim, da je moje življenje pestro in razgibano. Dvojčki. Dvojnost. Priznam, vedno počnem, hočem početi ali pa moram početi vsaj dve stvari hkrati. Naenkrat lahko vozim avto in se pogovarjam po telefonu (UPS), berem dve knjigi ali rešujem križanko, medtem ko zraven poslušam radio in gledam televizijo. Smučam in pri tem opazujem najlepše slovenske gore (TUDI UPS). Še vedno sem prepričana, da lahko istočasno pečem jajca, kuham kavo in odprem vrata poštarju (UPS, UPS, UPS!). No, občasno vsem tem UPS, UPS, UPS! situacijam spodleti.

Zima ali poletje?
Rojena sem poleti, a mi ne diši preveč. Vsako leto bolj sem zaljubljena v hladna zimska jutra. Več plasti oblek in svež zrak. Občasno se mi zdi, da se mi takrat ustavi čas. Ali pa topla odeja, skodelica vročega čaja, vonj cimeta in sladke pregrehe. No, pa saj tudi poleti ne protestiram. 🙂

Kdo je ta Muri, ki ga na svojem Facebook profilu tolikokrat omeniš?
O, ta moj Muri. Muri je poskočen mucek, ki rad dela prevale, se razteguje, glasno prede in kdaj pa kdaj malo ponagaja. Z otroci telovadi na vadbenih urah, saj tako gibalne naloge z izvajajo bolj zavzeto, voljni moment se poveča, zaplete naloge postanejo izvedljive. Roza mašnica na njegovem repku postane še kako zanimiva, ko se lovimo, skačemo, skrivamo … Muri je moj prijatelj in skupaj vodiva Telovadbo z Murijem, ki je namenjena otrokom od 1,5-6 let.

Na izbiro imaš 10.000 € in neomejeno količino spanca. Kaj izbereš?
Kako enostavno vprašanje. Spanec, seveda. Najhujše zlo v življenju se mi zdi neprespanost. 10.000 € v primerjavi z naspanostjo se mi zdi smešno malo. Med tednom o zadostni količini spanja lahko le sanjam. 🙂  Ob sobotah pa si privoščim dozo. Takrat me ni. Telefon zvoni v prazno, vrata stanovanja se ne odpirajo. Ups, ampak tako pač je. 🙂

Zakaj rada potuješ?
Na potovanjih po daljnih deželah srečujem nenavadne ljudi, videvam nenavadne prizore, spoznavam nenavadne običaje. Nenavadno nas privlači. Svet tam zunaj daleč od doma, je drugačen. Rada ga opazujem, še raje pa zberem pogum in tudi sama kaj nenavadnega preizkusim. Tako se učim iz prve roke in si bogatim védenje o svetu. Na potovanjih v neznanem okolju se pogosto znajdem izven cone ugodja, kar je lahko neprijetno ali celo boleče. A ravno prestopanje meje cone ugodja, soočanje z neznanim in premagovanje izzivov, naredijo potovanje privlačno. Noro rada potujem!!!

Nazaj na Strokovna ekipa Tanergije