Tjaša Kočevar Dakič

Tjaša Kočevar Dakič 2015-01-12T12:44:15+00:00

Tjaša Kočevar Dakič je najbolj oseben pristop o poznavanju dojenčka in otroka spoznala kot mama. Je mama 8 letnika. Globino poznavanja si je kmalu po rojstvu sina v nadaljevanju pridobila na šolanju v Londonu preko svetovne organizacije IAIM. Je certificirana inštruktorica masaže dojenčka in primarnega dotika (CIMI- Certified infant massage instructor). Na svoji večletni delovni poti je razvijala in pridobivala znanje o razvoju dojenčkov in otrok, kot zaposlena  v razvojnem centru v Ljubjani.
Preko večletnega skupnega dela s terapevtom za osebnostno rast, se je tudi poglobila v medčloveške odnose, predvsem delovanja starši – otrok.
Pred rojstvom otroka je delala kot farmacevtka in kasneje, kot maserka športne, Tui-NA in klasične masaže. Vsa pridobljena znanja uspešno  podaja naprej dojenčkom in staršem v skupku vizije Maminega dotika.

Vizijo živi in predaja od predsednice svetovne organizacije IAIM Vimalle McClure:

Verjamem, da s pospeševanjem in spodbujanjem razumevanja primarnega dotika, razvoja dojenčka in masaže dojenčka in drugih kulturnih tradicij, ki krepijo vez med starši in otrokom, pomagamo ustvariti bolj družinsko usmerjene vrednote v naši kulturi, zaradi katerih bodo prihodnje generacije znale izražati sočutje in odgovornost za soljudi. Verjamem, da starši potrebujejo podporo v krepitvi njihove ljubezni do svojih otrok. Verjamem, da so otroci zavedna bitja, ki si zaslužijo spoštovanje, nežnost in toplino, predvsem pa srce, ki posluša. Kadar našim otrokom prisluhnemo s srcem, odkrijemo karkoli že želimo vedeti. Menim, da mora vsak od staršev, ne glede na osebno filozofijo in vsak otrok, ne glede na zgodovino rojstva ali stanje, ob rojstvu imeti možnost, da izkusi vseživljenjsko korist, ki izvira iz zgodnje krepitve vezi med starši in otrokom. Vez, ki je ljubeča, zdrava in varna.