Razgaljena Tanergija

Razgaljena Tanergija 2017-05-30T21:38:04+00:00

iStock_000014156955SmallKaj si vi mislite o meni, je v bistvu povsem vaša stvar.
V življenju sem uspela prerasti to obsedenost in pomembnost, kaj si drugi mislijo o meni, kaj govorijo za mojim hrbtom. Čeprav sem odraščala v okolju, kjer je bilo pomembno samo to, kako nas vidijo drugi.

Pa vendar si ljudje pogosto ustvarimo svoje mnenje. To mnenje je posledica informacij, ki jih imamo o tej zadevi.

In vem, da imate informacij o meni premalo, da bi si uspeli ustvariti objektivno sliko o meni. O Tanergiji. Tanergija sem v bistvu tako ali tako jaz.
Zgodba Tanergije je nastala zaradi potreb ljudi. Torej zaradi vas. Vendar je zagotovo ne bi bilo, če ne bi bila navdušena nad delom, ki ga izvajam. Ko v življenju najdeš tisto nekaj, kar te navdihuje, ko delaš, potem menim, da si našel to, kar bi te naj notranje izpopolnjevalo.
Večkrat pravim, da je vse to, kar delam, moje poslanstvo. Z veseljem delim znanje med ljudi. Znanje, ki pomaga. Zares pomaga.
Ne pomaga takrat, ko sediš doma na kavču in ne delaš nič. Takrat tako ali tako nič ne pomaga. Ampak zato so seveda »krivi« sami – tisti, ki posedajo, tarnajo in ne storijo nič, da bi bilo bolje.
Sprejeti odgovornost v današnjem času je zelo zahtevna naloga. Tudi sama sem potrebovala kar nekaj časa, da sem se sploh naučila, kaj odgovornost je. In kaj pomeni, da jo resnično sprejmeš. Ko se ukvarjam z novim kadrom, začutim njihove meje in sposobnost njihove odgovornosti. In nisem več presenečena, da je nekateri nimajo.
Tisti, ki jo želijo spoznati, ostanejo, tisti, ki se v tem izgubijo, slej ko prej zapustijo naš kader.
Da sem zahtevna, vem. Do sebe, do dela, do Tanergije, do sodelavcev. Včasih se mi zdi, da sem celo preveč površna in premalo dosledna pri tem, kar zahtevam. Nisem perfekcionist. Če bi bila, bi imela doma pospravljeno stanovanje, vsak teden opran avto in po svetu ne bi hodila v športni opremi.
Ta zahtevnost je zgolj posledica tega, da vem, kaj vse moram postoriti, da Tanergija traja, da dela in da se ne ustavi. Zahtevna sem zaradi vas. Zato, da lahko vi dobite najboljši pilates v mestu!
Od Tanergije (še) nisem obogatela. S Tanergijo imam še vedno dolgove. Zaradi Tanergije živim iz meseca v mesec in ne vem, kaj me čaka čez dva meseca. Zaradi Tanergije si vsako poletje sposodim denar, da lahko preživi. Tanergija in jaz in vsi, ki delamo v tem kolektivu.
In zato tudi z odločnostjo postavim meje, če nekdo ne spoštuje naših pravil in vedno išče »luknje«. Imeli smo primer, ko se je stranka prijavila najprej z enim in čez leto še z drugim priimkom z namenom, da bi obakrat izkoristila določene ugodnosti. Imeli smo primer gospe, ki je prišla na 3 brezplačne predstavitve (na uvajanje, na promocijsko uro in na brezplačno uro s kuponom) in se še kar ni mogla odločiti, ali ji ustrezamo. Jasno in popolnoma brez slabe vesti sem ji povedala, da če tega ni ugotovila po treh urah, potem ji verjetno ne ustrezamo in da naj ponudnika poišče drugje.
Spet, kaj je imela ona za povedati o nas drugim, je v bistvu povsem njena zadeva.
Mi nismo dobrodelna ustanova, od dela v Tanergiji kar nekaj ljudi živi. In od prav sake ure, moramo plačati najemnino, stroške, delo recepcije, delo inštruktorja, čiščenje in iz tega bi naj bilo plačano tudi moje delo, a žal ni, ker že vse našteto z vsaj polovico ur ne pokrivamo.
Zakaj menim, da bi prav vi to morali vedeti? Zato, da boste imeli občutek, da je denar, ki ga plačate za vadbo, resnično namensko porabljen tudi naprej. Da se ne kopiči in porablja za stvari, ki niso potrebne.
In tako je verjetno zato, ker sem sprejela odgovornost do sebe in do države, da bom redno in v roku plačevala vse račune, tako stroške kot plačila inštruktorjem. Da bom redno plačevala vse davke in vse, kar od mene zahteva država. Da bom izstavljala račune in se vedla odgovorno.
In ne glede na to, me trenutno že tri mesece pregleduje davčna inšpekcija in išče nekaj, kar je narobe. Kljub temu, da še vedno niso nič našli, ker tudi nimajo kaj najti, še vedno iščejo. Pol pa naj pač iščejo. Mi je pa žal časa – njihovega in mojega, ki smo ga že za to porabili. Za nenehno dokazovanje – tudi tega npr., zakaj imamo sveče na recepciji ali bombone na pultu. Ja, to preverja naša država. In tukaj se izgublja čas, ki bi ga lahko porabila za snovanje novih idej ali iskanje novih načinov za preživetje.
Moja prilagoditev situaciji je bila pač taka, da sem na dopust namesto za 14 dni, odšla samo za 7. Včasih sem tudi zelo uživala v hrani v zunanjih restavracijah, pa zdaj tega več ni, ker za to ni sredstev. Večino hrane poskušam pripeljati od doma, pazim, da porabim vso hrano, da je ne mečem stran. Novih oblačil ne kupujem, ker imam starih še vedno dovolj. Niso nova, so pa oblačila in me grejejo in mi dajo to, kar rabim.
In kljub temu sem in ostajam pozitivna, še vedno grem rada na delo. Ostajam optimist, ker mi negativno razmišljanje v tem trenutku tako ali tako prav nič ne pomaga.
Zato pozivam tudi vse vas, ki obiskujete Tanergijo ali ste z njo v stiku kako drugače, da tudi vi zrete naprej pozitivno, da mislite dobro ne glede na situacijo. Krize so bile prisotne vedno in vedno so tudi minile.
Podpirajte Tanergijo, ker tudi cel kolektiv razmišlja podobno in zremo naprej v prihodnost. Ker moramo nazadnje vsi preživeti. In skupaj si lahko pomagamo.
Mi smo letos vsem vam stopili nasproti tako, da smo uvedli posebne in pogoste ugodnosti na krogce prijateljstva. Pa uvedli smo prenos obiskov, da vam ne propadejo. To sta 2 pomembni točki, ki lahko tudi vam znižata ceno in vam omogočite, da še naprej skrbite za svoje telo – zunanje kot notranje! Ker dobra fizična pripravljenost pomaga rešiti tudi marsikateri drugi izziv v življenju.
Stojmo skupaj, pomagajmo si, skupaj mislimo dobro in gremo s to energijo naprej.
Vaša Tanja&Tanergija

Nazaj na Tanjin blog