Tanergijine sobotne delavnice

Tanergijine sobotne delavnice 2020-03-03T06:06:27+00:00

Najavljamo delavnice zima/pomlad 2020:

Strokovna delavnica: Različne tehnike samopomoči pri mišično-skeletnih bolečinah

Kratek opis: Kaj lahko naredimo sami, ko nas nekaj boli? Ali sploh lahko nekaj naredimo sami? Kako si lahko sami pomagamo? Na ta in še druga vprašanja bomo poskušali odgovoriti na delavnici – in sicer tako teoretično kot praktično. Naučili se bomo kako reagirati v primeru akutne in kronične bolečine ter kako poskrbeti, da si stanja ne poslabšamo.

Delavnica je primerna za vsakogar, ki ga zanimajo različne (tudi fizioterapevtske) tehnike samopomoči.

Delavnica je primerna tudi za vse inštruktorje pilatesa, fitnesa ali drugih skupinskih vadb, saj boste s tem znanjem lahko pomagali tudi svojih strankam oz. različne metode vključili v svoje ure vadb.

Udeleženci prejmete potrdilo o udeležbi.


Starševstvo – prestop k sebi

Kratek opis: Delavnica bo posvečena temi starševstva, ki nam odpira vrata tako do svojih otrok, kot tudi do samih sebe. Na tej dolgi poti do sebe je tudi starševstvo proces, preko katerega se spoznavamo, brusimo, trudimo in včasih kljub vsemu utrujeni obtičimo v naših vzorcih in svojih zgodbah. Da bi se nam slednje zgodilo čim manjkrat in da bi to prepoznali, bova skupaj s partnerko in prav tako Imago partnersko terapevtko, Tadejo Milivojevič Nemanič, pomagala razložiti s številnimi svojimi zgodbami in izkušnjami, ki sva jih pridobila kot starša štirih otrok in dolgoletna partnerja. Nekaj o tem, kako uvideti otroka, o temeljnih konceptih sodelovanja in integritete, razliki med samozavestjo in samospoštovanjem ter kako vse to lahko pomaga na poti do prevzemanja odgovornosti staršev in otrok.

Vse skupaj bo pospremljeno z vajami v parih, tako da sta oba starša oz. partnerja dobrodošla.

BONUS: organiziramo brezplačno varstvo za otroke. Ob prijavi na delavnico navedite še, če potrebujete varstvo za otroka/-e.


Telesno ravnovesje

 

Kratek opis delavnice

Na delavnici Telesno ravnovesje vas bom spomnila na TRI osnovne točke v življenju:

  • gibanje,
  • prehrano,
  • spanje.

Spomnila vas bom, kaj je potrebno minimalno storiti za vsako področje, da smo v telesnem ravnovesju. Za vsako področje bomo na licu mesta naredili kratko osebno bilanco, da dobite neko okvirno oceno, kje se trenutno nahajate in kaj lahko glede zdravja v svoji prihodnosti pričakujete.

Tako boste ugotovili, katero je vaše najšibkejše področje. Podporo potrebujejo vse tri točke. A je v življenju za dobro telesno ravnovesje (ki je ključ do zdravja in dobrega počutja) najprej potrebno dobro krepiti najšibkejši člen verige.

In to z zavedanjem, da je to do življenjski proces, ki potrebuje našo nenehno pozornost in oskrbo.

Drugi, praktični del delavnice bo vseboval

  • nekatere vaje za držo telesa in
  • vaje za stopala, ki jih lahko izvajate med službo ali doma in tako gibalno podpirate telo.

Z gradivom, ki ga prejmete na delavnici, si boste lahko pomagali vnesti v svoje življenje nekatere nujno potrebne spremembe.


Nazaj na osnovno stran.