Poporodna vadba

Poporodna vadba 2019-02-06T20:49:10+00:00

V času po porodu ti Tanergija® lahko pomaga tudi z individualno vadbo ena na ena in sicer tako, da:

  • prideš na individualno vadbo, ki smo jo poimenovali kar REHA pilates.

Poporodni pilates v obliki individualne vadbe ena na ena je v bistvu strokovno najboljša izbira, toplo pa ti ga priporočamo, če si imela carski rez, težek porod s prerezom presredka ali preprosto zaradi tvojega dragocenega časa.

Na vadbo lahko prideš z bebico (mamica telovadi, bebica je zraven – spi, se kobaca, poje, gleda …) ali pa preprosto daš bebico v varstvo in si vzameš to dragoceno urico časa le zase!

Poporodna individualna pilates vadba je dobra in priporočljiva za vse mamice po porodu (od 6 do 8 tednov po porodu, če je bil porod normalen in se dobro počutiš oz. po prvem ginekološkem pregledu po porodu).

pilates vaba po porodu 1

Zakaj je tako zelo pomembna vadba po porodu?

  • Zato, ker z njo okrepiš mišice medeničnega dna, da bodo rodila spet na svojem mestu, da ne prihaja do uhajanja urina in da so ti močne mišice medeničnega dna v pomoč pri premagovanju bremen.
  • Zato, da okrepiš hrbtne mišice, s čimer si ojačaš telo, tako da lahko spet normalno premaguješ vsakodnevne napore ali da te ne boli v križu, ko dviguješ sebe, otroka ali opravljaš gospodinjska opravila.
  • Zato, da okrepiš trebušne mišice (in po potrebi na PRAVILEN način vplivaš na zmanjšanje diastaze, če je le-ta bila med nosečnostjo prisotna). Močne trebušne mišice pomagajo tvoji hrbtenici, da te bo držala pokončno in brez bolečin ter da s tem počasi in postopamo izgubiš tudi nabrano maščobo okrog pasu.
  • In tudi zato, da vzpostaviš ravnovesje v telesu v primeru carskega reza ipd., saj boš prav to ravnovesje vsak naslednji dan še kako močno potrebovala!

Večletne izkušnje in sodelovanje s Fizioterpijo Fuchs so pokazale, da je individualna vadba v tem nekoliko občutljivejšem obdobju najboljša vadba, da svoje telo V A R N O  in P R A V I L N O  spraviš spet v formo.

Prednosti individualnega treninga po porodu:

  • Termin vadbe popolnoma prilagodimo tvoji izbiri, tako da boš v dnevu lahko opravila prav vse obveznosti.
  • Na vadbo lahko prideš tudi z otrokom, če nimaš varstva in s tem rešiš “dve muhi na en mah”.
  • Individualna pilates vadba omogoča varen in bistveno hitrejši napredek kot vadba v skupini, kar pomeni, da boš za napredovanje potrebovala bistveno manj časa.
  • Možnost vadbe v dvoje (še s kakšno drugo mamico ali z očijem) –  skoči na pilates v dvoje za več informacij.
  • Po 10-ih treningih poporodne individualne vadbe si spet pripravljena na vadbo v skupini ali za tvoj šport!

Več informacij v zvezi s poporodno individualno vadbo dobiš na tel. 040 321 661 ali na mail tanja@tanergija.si.

Vsako mamico pri gibanju in delu na sebi podpira tudi podjetje HiPP.

Nazaj na Programi za mamice po porodu