Pilates joga oz. jogalates

Pilates joga oz. jogalates 2017-05-30T21:38:07+00:00

Pilates joga – jogalates

  • Termin vadbe: petek ob 20.00 (pričetek 27. septembra 2013) – na ta dan bo potekala predstavitvena ura pilates joge in bo za vse pravočasno prijavljene BREZPLAČNA!
  • Prijavo za brezplačno predstavitveno uro oddaš na info@tanergija.si ali na 040 833 228.
  • Ura pilates joge bo trajala 75 min, vendar za isto ceno kot pilates vadba.
  • Za pilates jogo velja enak cenik kot za pilates in enaki pogoji veljavnosti karte.
  • Pilates joga ambasadorka v Tanergiji bo zaljubljenka v gibanje, pilates in jogo –  Nataša Zorc.

 

 Kaj je pilates joga oz. jogalates?

Pilates joga ali jogalates je vadba, sestavljena iz vaj pilatesa in asan joge.

Vadba je dinamična in povezana, dihanje se usmerja na nos-nos. Pri vsaki vaji se držimo še vedno principov pilates vadbe, dihanje se imenuje jogalates dihanje (pilates lateralno dihanje in udždžaji dihanje brez mantre).

Skozi jogalates se seznanite z asanami joge, kjer mora biti dihanje vedno usklajeno z gibanjem. Jogalates se ne izvaja statično (kot ste morda navajeni pri klasični jogi), ampak dinamično.

Kljub dinamičnemu izvajanju vaj, je rdeča nit jogalatesa umirjenost v duhu in v telesu, zato se gibanja, četudi so tekoča, izvajajo še počasneje kot pri pilatesu. Dihanje in gibanje ni omejeno na točne sekunde, ampak je čim daljše. Z redno vadbo lahko samo jogalates dihanje in posledično tudi gibanje postane res počasno, umirjeno in s tem povsem kontrolirano, kar je predvsem zdravo in varno za telo.

Zaključni del ure je namenjen daljši sprostitvi (meditacije, dihalne vaje – pranajama, vaje koncentracije, potovanja ali energetske vaje).

 

Nazaj na Programi