Monika Golob Sluga

Monika Golob Sluga 2019-10-09T05:53:47+00:00

Magistrica prava, inštruktorica pilatesa (FZS) in varne vadbe v nosečnosti ter po porodu (ZFS), inštruktorica programa Tanergija® pilates.

Magistrica prava, strokovnjakinja za odnose z javnostmi, predavateljica in organizatorka dogodkov. Zagovornica zdravega načina življenja in pozitivnega mišljenja. Športnica od glave do peta, obožujem naravo in pilates, za katerega sem inštruktorski naziv naredila na Fitnes zvezi Slovenije. Poseben izziv mi predstavlja delo z nosečnosti in mamicami v poporodnem obdobju, zato sem pri Zvezi Fizioterapevtov Slovenije svoje znanje nadgradila za delo s to populacijo.

Zdrav način življenja, pravilna prehrana in duševni mir, so prava naložba za telo. S takšnim načinom življenja lahko uspešno kljubujemo stresu in izzivom sodobnega časa. Telo je narejeno za gibaje in pilates je narejen za zdravo in fit telo. Tako zmorem več, lahko dosegam cilje in posegam še višje.

S pilatesom boste zagotovo naredili korak naprej pri svojem zdravju in dobrem počutju. Napolnili bomo baterije in se skupaj zabavali. Z veseljem bom z vami delila svoje znanje, izkušnje in svojo pozitivno energijo. Gre za način življenja, ki je pomagal meni, prepričana sem, da lahko pomaga tudi vam.

 

Zakaj si začela vaditi pilates?

S pilatesom sem se prvič srečala kot študentka, ko sta mi aerobika in zumba kar naenkrat postali preveč. Obožujem hojo v hribe in vsi omenjeni napori so bili prevelika obremenitev za moje telo. Ko sem planinarjenju dodala pilates, sem videla, da je to zmagovalna kombinacija, da sem s tem pridobila moč in vzdržljivost, ob tem pa nisem bila izčrpana. 

 

Zakaj si začela učiti pilates?

Po spletu srečnih okoliščin, ko sem se takrat, pred petnajstimi leti, zelo navdušila za ‘novo’ vadbo, se mi je ponudila priložnost, da se poizkusim tudi v vodenju skupin. Priznati moram, da me je to delo izjemno pritegnilo. Občutek, da lahko ljudem pomagaš, da nekaj dobrega naredijo zase in za svoje telo, mi se danes pomeni veliko in me napolni z zadovoljstvom in energijo. 

 

Kaj je tisto, kar lahko ti daš ljudem skozi svoje vadbe?

Pilates mi je pomagal v najtežjih obdobjih v življenju, ko sem se zaradi različnih okoliščin znašla povsem na tleh. V tistih trenutkih sem se s treningi telesa, duha in misli pobrala in postavila na noge. Meni je pomagal in vztrajala bom, ker preverjeno deluje. In ravno to lahko dam ljudem. Zavedanje, da smo sami odgovorni za svoje zdravje, osebno zadovoljstvo in srečo, ter da je samo na nas, da nekaj naredimo zase.  

 

Nazaj na Strokovna ekipa