MIR-NA MAMI: SKRIVNOSTI NEŽNEGA PREHODA V MATERINSTVO

MIR-NA MAMI: SKRIVNOSTI NEŽNEGA PREHODA V MATERINSTVO 2020-03-25T14:21:50+00:00

MIR-NA MAMI: SKRIVNOSTI NEŽNEGA PREHODA V MATERINSTVO

Delavnica je primerna za nosečnice v zadnjem tromesečju ter mamice po porodu, ki bi rade izvedele več o izzivih prehoda v materinstvo (telesne, duševne in mentalne spremembe, baby brain (mamini možgančki), sodobno učenja materinstva), potrebah novorojene mame (kaj je pomembno za žensko po porodu, da se ogne telesni izčrpanosti in čustveni preobremenjenosti ter se lažje spoprime z izzivi, ki jih prinašajo dojenje, spanje, povezovanje …) ter potrebah novorojenčka in dojenčka (kaj vpliva na počutje dojenčka in kakšno vlogo pri tem igra počutje mamice, telesna bližina, masaža dojenčka, nošenje ipd).

Rojstvo otroka v naši družbi pred in po porodu slavimo z obiljem mnogo česa. A vse premalo se zavedamo in prepogosto spregledujemo, da se z otrokom rodi tudi mama. Pravzaprav se rojeva. Kajti rojstvo mame ni trenutek, pač pa izkušnja prehoda in preobrazbe iz starega v nekaj novega, drugačnega. Ta preobrazba je, z vsemi izzivi, ki lahko pridejo med njo na pot, ena najbolj intenzivnih izkušenj v življenju ženske, ki je lahko za večino sodobnih rojevajočih (se) mamic veliko bolj naporna in polna izzivov kot porod sam.

Da bodo prvi koraki na poti v starševstvo bolj mirni in samozavestnejši sem zbrala skupaj šopek osnovnih temeljev nežnega prehoda v starševstvo in vaju skupaj s partnerjem vabim na brezplačno delavnico za bodoče oziroma novorojene starše.

Delavnica je nekakšen ABC za vaših blaženih prvih 42 dni po porodu (in še naprej), na njej pa se bomo pogovarjali o naslednjih temah:

  • izzivi prehoda v materinstvo (telesne, duševne in mentalne spremembe, baby brain (mamini možgančki), sodobno učenja materinstva),
  • potrebe novorojene mame (kaj je pomembno za žensko po porodu, da se ogne telesni izčrpanosti in čustveni preobremenjenosti ter se lažje spoprime z izzivi, ki jih prinašajo dojenje, spanje, povezovanje …)
  • potrebe novorojenčka in dojenčka (kaj vpliva na počutje dojenčka in kakšno vlogo pri tem igra počutje mamice, telesna bližina, masaža dojenčka, nošenje ipd).

Prijavo na BREZPLAČNO DELAVNICO (za vse noečke, ki obiskujete vadbo v Tanergiji),

v Pilates centru Tanergija na Dunajski cesti 190 v Ljubljani,

lahko oddate na info@tanergija.si ali na 040 833 228.

(Za zunanje cena 10 €.)

(Delavnica je prestavljena. Nov termin bo znan, ko bomo vedeli, kdaj lahko spet delamo.)


Z vami bom Irena Jamšek Halas (Mir-na), vodnica skozi porod in rojstvo mame. Ženskam v času nosečnosti, poroda in po njem pomagam s svojo celostno obporodno podporo, ki sloni na znanju in veščinah, ki sem jih osvojila kot HypnoBirthing voditeljica priprav na porod, porodna dula, cerificirana poporodna strokovnjakinja, inštruktorica masaže dojenčka (IAIM), svetovalka za nošenje v traku in nosilkah ter licencirana Bownova terapevtka.

 

 


Prijavo oddate na info@tanergija.si ali na 040 833 228.

Prav tako smo vam na voljo za morebitna dodatna vprašanja.

Nazaj na Pilates za nosečnice.