Marko Macuh

Marko Macuh 2017-05-30T21:38:06+00:00
Absolvent fizioterapije, vaditelj atletike, inštruktor programa Tanergija Pilates.

 

 

 

 

Prihajam iz družine tekačev, zato je bil trening atletike zame logična izbira. V mlajših letih sem tekel krose in daljše proge, nato pa sem se usmeril na sprint na 400m, kar je še vedno moja najljubša disciplina. Atletika je del mojega življenja, del atletskega življenja pa so žal tudi poškodbe. Pri zdravljenju teh tem sem se seznanil s poklicem fizioterapevta, kar me je spodbudilo da sem si izbral to študijsko smer. Trenutno sem absolvent, ki poleg dela, masiranja in treninga, išče tudi čas za pisanje diplome :). Sicer pa zelo rad potujem v druge dežele in mesta, pri tem pa spoznavam nove, zanimive ljudi.

Življenja si drugače kot da sem vsakodnevno aktiven sploh ne predstavljam. Pri tem strastno uživam, rad pa tudi spodbujam druge pri tem. Zato sem tudi opravil tečaj za vaditelja atletike, nedavno pa sem se spoznal s čari pilates vadbe. Čeprav se imam za telesno dobro pripravljenega in sem se zavedal, da izvajanje pilatesa ni mačji kašelj, sem bil vseeno presenečen nad zahtevnostjo in učinkovitostjo tovrstne vadbe. Morda pri nas velja pilates za bolj »žensko telovadbo«, a mirne duše lahko trdim, da redno izvajanje pilatesa ugodno vpliva na počutje in aktivira globoke trebušne mišice, ki so pomembne tako pri aktivnih kot pri tistih, ki bi radi shajali brez bolečin v križu. Pilates in tek se lepo dopolnjujeta, kar je čas, da spoznate tudi Vi!

Na voljo vam bom v obliki individualne vadbe, kjer bom združil znanje fizioterapije in pilatesa ter vam tako nudil kakovosten reha program.