Tanergija® pilates vadba v skupini

Tanergija® pilates vadba v skupini 2017-05-30T21:38:09+00:00

Kaj je klasični pilates?

Klasični pilates pomeni, da je bistvo vadbe povzeto po originalni verziji izumitelja pilates vadbe – Josepha Hubertusa Pilatesa (roj. 1880 v Nemčiji). Joe, kakor ga kličejo poznavalci, je svoj način vadbe imenoval CONTROLOGY (kontrologija), saj je za učinkovito vadbo potrebna in pomembna popolna kontrola telesa in duha med gibanjem. Svoj edinstven način vadbe je podkrepil tudi z elementi daljnega vzhoda in na sploh zdravim pogledom na življenje človeka (Pilates je ogromno dal na to, da so se varovanci veliko gibali na svežem zraku in skrbeli za zdrav vnos hrane v telo).

pilates vadba joe pilates

Kaj je Tanergija® pilates?

Tanergija® pilates je unikaten program pilates vadbe v Sloveniji, plod več kot 15-letnih izkušenj dela na področju pilatesa, fitnesa, atletike, rehabilitacije in psihologije.

Vsak program vadbe je smiselno načrtovan in se stopnjuje od lažjih vaj k težjim, od manj kompleksnih do zahtevnejših, od enostavnih do sestavljenih ipd.

En program vadbe traja osem tednov in poteka kot učni načrt, vsak teden dodamo nianso, ki jo tvoje telo zmore sprejeti kot del gibanja. Vsakih osem tednov zamenjamo vaje in rekvizit in zmeraj, vsako leto dodajamo novosti s področja fizioterapije, rehabilitacije in tudi pilates sveta.

Skupine so majhne, kar omogoča bolj individualni pristop ter lažje in hitrejše napredovanje ter predvsem zelo VARNO vadbo zate!

Cilj vadbe pilatesa je, da res dodobra začutiš svoj center telesa (jedro, “core”, “Powerhouse”) in s tem pripadajoče mišice in mišične skupine: globoke mišice trebuha in hrbta, mišice medeničnega dna ter stranske mišice trupa (in še mnoge druge). Pilates je osnova, je baza, da lahko telo dobro sedi, stoji, hodi ali se ukvarja z drugimi športi. Pilates naredi steber, torej osnovo močno, da lahko vaše telo potem zdrži vse dvige, vsa nošenja in druge obremenitve na hrbet!

pilates vadba s tanjo

Tanergija® pilates v skupini:

  • POZNAVALCI PILATESA – pilates vadba z različnimi pilates rekviziti – za vse, ki poznate svet pilatesa in vadbo redno obiskujete (ali ste jo kadar koli redno obiskovali).
  • PILATES za moške? Seveda. Na začetku smo imeli posebno skupino za moške. Danes se moški pridružujejo vadbi v rednih skupinah, skupaj z ženskami. (In to zelo podpiramo!) Tako imajo tudi moški na voljo vse termine vadbe v skupini. Veliko bolj zagnanih (športnikov, precej zaposlenih moških ipd.) pa obiskuje individualne ure Tanergija® pilatesa.
  • Jutranji PILATES? Vsak torek in četrtek ob 6.50 zjutraj. Na začetku morda malo boleče, a po vadbi odideš ponosno v nov dan! Trajanje vadbe 55 min.
  • Pilates po porodu. Individualno. Ker je tako najbolje za tvoje telo, trebuh in tudi psiho! In v obliki delavnic z napotki za vadbo doma, dokler tvoje telo ni pripravljeno na pravi trening pilatesa.
  • Tanergija® “shaping” PILATES vadba – je poseben in unikaten Tanergijin program, ki krepi in oblikuje tvoje telo točno tam, kjer si to najbolj želiš: stegna, zadnjica, trebuh in roke. V skupini poteka v pomladnih mesecih, zato da se lahko čim bolje pripraviš na poletje in kopalke! Tanergija® “shaping” pilates program za oblikovanje telesa je celo leto na voljo v obliki indiviudalne vadbe ali na tanergetskem paketku na DVD-ju. Edinstvene vaje, kombinacija klasičnega pilatesa in drugih vrst pilatesa ter športov (atletike, gimnastike, fitnesa, joge) resnično zožajo pas in naredijo telo čvrsto, mišice pa podaljšajo. Shaping pilates program izvajamo z drobnimi rekviziti (najobičajneje pilates obroč, uteži in mala žoga). UNIKATNI Tanergija® pilates shaping program izvajamo v Sloveniji že od leta 2009 in preverjeno – zares deluje! ;)

Nazaj na Programi