Julija Kamnar

Julija Kamnar 2017-05-30T21:38:06+00:00

Pilates JulijaDiplomirana fizioterapevtka, inštruktorica pilatesa po licenci GZS, inštruktorica programa Tanergija® pilates.

 

 

 

Sem zaprisežena športnica. Ko ni časa za športat, mislim nanj. 🙂

V gibanju uživam in sem mnenja, da resnično je tako kot pravijo: gibanje je življenje in življenje je gibanje!

Zgodnje in pozno otroštvo sem posvetila vrhunski gimnastiki, sedaj pa s svojim znanjem poskušam pomagati  mlajšim generacijam. Kot gimnastičarka sem veliko časa preživela v fizioterapevtskih ordinacijah in tako je na dan privrelo zanimanje za študij fizioterapije, za delovanje človeškega telesa, pravilno gibanje telesa … za pilates.

Ker sem mladost preživela v telovadnici (ni mi žal :)), sedaj večino časa namenim bližjimi, si privoščim kdaj tudi malo bolj lenoben dan, uživam v presenečenjih, ki jih ponuja nov dan … skratka, življenje poskušam usmeriti na čim bolj pestro ter zabavno pot.

Julija malo drugače

  • Kako se znajdeš za štedilnikom?

No, štedilnik mi ni tuj saj kar rada kuham, vendar mi čas ne dopušča kakšnih posebnih kreacij, zato ponavadi posežem po klasičnih špagetih s tunino omako, ki pa je obvezno narejena po moje, s čebulo in kislo smetano, nikoli kupljena … ta mi kar uspe.  Zadnje čase se poskušam držati, trenda »zdrave« prehrane, pa ko pridem lačna domov, ta »dobromiselnost« največkrat zbledi, štedilnik ostane sam, pograbim kruh in pašteto, pa se potem tolažim da tudi dober namen šteje. Zadnji poskus je babica, katero večkrat poslušam glede njenih receptov za »filano« papriko, pa palačinke z orehovim nadevom, jabolčne omlete … mmm … no, iz mojih loncev ni nikoli tako dobro kot iz babičinih. 🙂

  • Najljubše mesto na svetu …

Je Lugano v Švici. Kot deklica sem veliko potovala, predvsem v okviru gimnastičnih tekmovanj. Čez sem dala skoraj celo Evropo, bila sem tudi v LA-ju … pa mi je vseeno najbolj pri srcu ostalo pravljično mesto Lugano. Je nad severno mejo z Italijo, ima sredozemsko podnebje, obdano je s hribi okrog in okrog,  hišice na pobočju, v sredini jezero … pravljično.

  • S čim se ukvarjaš v prostem času (šport)?

Joooj … res sem ljubiteljica skoraj vseh športov, katerim sem kos seveda. Je pa odvisno od letnega časa s katerim se ukvarjam. Najbolj univerzalen je tek, katerega sem šele zadnja leta vzljubila in se ga res trudim ljubit tudi pozimi. Kapa na glavo, rokavice, bandana čez usta pa gremo tudi po snegu. Sedaj pa komaj čakam tek na smučeh,  je tudi šele zadnje dve leti na vrhu mojega seznamu zimskih športov, pa seveda smučanje, drsanje … no,še en šport vseh letnih časov, moja ljubezen – gimnastika. Nisem več aktivna v telovadnici, me pa včasih prime in hodim po rokah po stanovanju – res osvežujoče, prekrvavi te in zbudi v trenutku, pa še nobene opreme ne rabiš. No ja, letos sem odkrila tudi svoj novi najljubši poletni šport in sicer srfanje – to je pa res noro, to je pa šport pri katerem po vsem tistem ležanju na plaži ponovno začneš spoštovat morje, vodo, plažo in valove, pa tudi vse tiste ljudi z desko v rokah za katere sem prej govorila da »fulirajo« in po plaži kažejo svoje trebušne mišice … no, saj jih, ampak z razlogom. 🙂 Je še veliko športov, ki jih oboožujem … ti so pa le tisti, ki so me najbolj fascinirali …

  • Kaj ti več pomeni: ljubiti ali biti ljubljena?

Sem mnenja, da je zveza ljubiti – biti ljubljen eno, tako da mi je oboje enako pomembno.  Seveda si, ko ljubiš izpopolnjen, brezpogojno daješ ljubezen in to te osrečuje … do neke mere. Slej ko prej potrebuješ tudi vračilo v enaki meri drugače ne moreš več ljubiti ali pa si nesrečen.

  • Na kaj si v svojem življenju najbolj ponosna?

Predvsem sem ponosna, da znam razmišljati s svojo glavo. Dosežki gor ali dol, moja glava na koncu najbolj šteje in najbolj prav pride v vsaki situaciji. Pa večina mi ne verjame ampak res imam dobro orientacijo :).

  • Kako /na kakšen način skrbiš za svoj videz, zdravje, dobro počutje?

Najbolj je pomembno dobro počutje in najbolje se počutim v dobri družbi, tako da – kava s prijateljico je balzam za moje počutje, zdravje in videz. Seveda prav pridejo tudi vsakodnevna osnovna obrazna nega in dobra maskara. Vsekakor pa najlepši videz naredi iskren nasmeh, kremca za tak videz ne obstaja. Zdravje … zadnjič sem naredila 10-dnevno kuro z medexovim žele royale-om pa morm napisat, da sem se kar fajn počutila še par dni. Lansko leto sem jemala matični mleček v kapsulah, pa po enem mesecu brez učinka ugotovila, da jem kapsule za otrok, potem sem dobila gripo in obupala. Ah, tudi ameriški slamnik sem poskusla … ne vem no, saj načeloma sem kar zdrava, sem pa ugotovila, da čim se manj gibam, bolj sem prehlajena, slabega počutja itd. Tako da, en tek na dan (lahko tudi 1x-2x na teden) odžene zdravnika stran. 🙂

Nazaj na Strokovna ekipa Tanergije