Sadna malica na zabaven način

Sadna malica na zabaven način 2017-12-03T13:41:34+00:00

 

HiPP

“Danes je petek, ura je tri, telefoni pa še kar nevzdržno zvonijo in maili brez premora padajo v moj nabiralnik. Od kosila je že tri ure, naslednji obrok bo verjetno šele zvečer, meni pa že paše nekaj sladkega. Preden pridem do resnega premora, bo treba mulko in mulčka še pobrat iz šole in vrtca, potem bi lahko šli še v knjižnico, saj nam že grozi zamudnina in hladilnik je prazen. Iščem nekaj, kar bi na hitro dala v usta, da speljem še ta delavnik. Vseeno pa si želim, da to ni kar »nekaj«, predvsem si ne želim, da bi bilo to neko sladko ali slano »mašilo«. V takih primerih me nič kolikokrat »rešijo« HiPPiS sadni žepki, ki so polni dišečega ekološkega sadja, dozorelega na soncu, nimajo dodanega sladkorja in vem, da so iz ekoloških surovin. Res so priročni, ker so lahki in jih lahko dam v torbico, hkrati pa ne potrebujem nobenega pribora, saj to slastno sadje iz žepka le stisnem vase. Jaz najraje izberem okus mango, ker ima po mojem mnenju najboljšo blago sladko-kislo kombinacijo. Nemalokrat izberem tudi tega s keksom, ki je rahlo bolj nasiten. Izberem ga še posebno takrat, kadar vem, da bom šla po službi takoj ven teči in ko ne utegnem toliko prej pojesti pravega obroka. Navsezadnje mi sadna kaša ne bo obremenila želodca, četudi sadni žepek pojem tik pred tekom.

 

Še en trik zelo rada uporabim, to so HiPPiS živalice z imeni. Na vsakem sadnem žepku sta dve in vsaka ima svoje ime, kot na primer Kameleonka Katja (kot moja hči Katja), Opičjak Oskar, Tiger Tadej, Tukan Tomaž, … Takrat, ko vem da imata otroka aktivnosti takoj po šoli/vrtcu ali pa da imamo potem pregled pri zdravniku, nujno vržem v torbico za vsakega en HiPPiS. Za vsakega vzamem različnega, da potem lahko debatiramo o štirih živalicah. Pogosto ju povprašam, če še vesta kako je ime kakšni živalici, da malo potreniramo spomin. 🙂 Sin Matej ima najraje tega s kivijem, to pa zato, ker ima rad zeleno barvo in zanjo pravi, da je fantovska. Za treniranje spomina ali pa takrat, ko popusti koncentracija, mi pa še kar čakamo pri zdravniku in moramo biti na miru, imam še no finto v žepu. Gremo se igro »Zapomni si žival«. V škafu jih sedi 5 in po petih sekundah ena izgine. Malčka si morata zapomniti katera žival je bila v škafu, za pomoč dobita 3 sličice. To je igra, ki je na spletni strani, ampak je zelo preprosta za uporabo in učinkovita, ko moramo še malo potrpeti brez divjanja.

Nič kolikokrat mi je HiPPiS prišel prav tudi na kakšnem izobraževanju ali na dolgem sestanku. Sendviča takrat ravno ne moreš jesti, sadni žepek pa z lahkoto. Sem bolj take sorte, da me hitro boli glava, če ne jem dovolj, zato raje ne tvegam in si malico vzamem s sabo. HiPPiS sadne žepke vzamem tudi takrat, ko imamo na obisku kakšne otroke ali pa ko gremo mi na obisk. Vedno so jih zelo veseli, še posebno če je komu ime tako, kot živalici na njem.

Ali ste vedele, da je HiPPiS sadni žepek ravno pravšnja količina energije, ki jo nosečka potrebuje poleg običajne zdrave prehrane dodatno nekje od tretjega meseca dalje? Vse mamice vemo, da lačna nosečka ni nič kaj razpoložena, zato je najbolje, da ima rezervo hrane kar nekje pri sebi. In sadni žepek HiPPiS je kot nalašč za to.”

 

Marjana Kopač Farkaš

nutritional advisor / marketing manager za HiPP

Hkrati tudi mamica dveh nadobudnežev (5 in 7 let) in vešča Tanergijinih pilates prijemov 🙂 (obiskovala običajni pilates, nosečniški pilates in individualni pilates po porodu).