Gaja Tavčar

Gaja Tavčar 2019-09-20T10:17:01+00:00

Gaja Tavčar

Študentka fizioteraije, inštruktorica pilatesa (GZS).

 

 

 

 

 

 

S športom se ukvarjam že od drugega razreda OŠ. Po dvanajstih letih treniranja rokometa me je postopoma začelo boleti v križu, vendar se za to nisem zmenila, češ, stisni zobe in potrpi. V športu je ponavadi tako. In trpela sem še kar nekaj časa. Nazadnje so ugotovili, da bolečina vendarle ni tako nedolžna, imela sem spondilolistezo – premik ledvenega vretenca naprej. Po dveh letih intenzivne fizioterapije so mi priporočali pilates. In tako se je začela moja zgodba, da trenutno zaključujem študij fizioterapije in učim pilates od leta 2017.

V prostem času se najraje gibam v naravi, preizkušam različne športe in odkrivam nove kraje v naši mali Sloveniji. Sem namreč Primorka, ki od začetka študija živi v Ljubljani, za kakšen vikend pa se rada vračam tudi domov (še posebej poleti ;)). 

Človeško telo mi je fascinantno, bolečina je primarni mehanizem, ki nas opozarja, da je nekaj narobe. Naše telo se hoče pozdraviti, le mi mu moramo dati čas in pozornost. Velikokrat pa se zanjo ne zmenimo, tako kot se nisem jaz. Zdaj pa ljudi spodbujam, da si vsaj nekaj minut na dan vzamejo čas zase – a little goes a long way.