Polona Mihevc

Polona Mihevc 2017-05-30T21:38:07+00:00
Diplomirana fizioterapevtka, vaditeljica pilatesa in vadbe za nosečnice, inštruktorica programa Tanergija Pilates.

 

 

 

 

Sem energična in nasmejana diplomirana fizioterapevtka. V življenju mi veliko pomeni družina, prijatelji, šport in delo z ljudmi. Rada potujem, fotografiram, spoznavam nove ljudi in druge kulture.

S športom se srečujem že od malih nog, saj izhajam iz družine, kjer je ukvarjanje z raznoraznimi športnimi aktivnostmi del vsakega dneva. Preizkusila sem se v mnogim športih, najdalj časa, kar osem let pa sem vztrajala v teku na smučeh. Tu se nisem naučila le teči, temveč pa sem tudi pridobila delovne navade in se naučila vztrajnosti in premagovanja mej v sebi.

V času študija pa sem se začela bolj posvečati delu z ljudmi. To delo sem začela najprej spoznavati v okviru študijskih obveznosti, potem pa sem se po naključju znašla tudi v vlogi animatorke in voditeljice mladih. Vse to pa je pripomoglo, da sem se tudi razvila kot osebnost in se popolnoma zaljubila v delo z ljudmi, pomoč drugim, podajanje znanja in deljenje izkušenj ter dobrote.

Tako me je pot pripeljala tudi k pilatesu, ki me je popolnoma prevzel. Zdi se mi namreč zelo pomembno, da vsak posameznik svoje telo dobro pozna in ga zna krepiti. Prav to pa se mi zdi, da ti nudi vadba pilatesa. Kot študentko fizioterapije je eno od področij, ki me najbolj zanimajo skrb za varovanje zdravja žensk, še posebno skrb zdravje žensk v obdobju nosečnosti in po porodu. In prav pilates se mi zdi ena od vadb, ki je zaradi svojega umirjenega tempa zelo primeren za nosečnice in ženske v poporodnem obdobju.

Tako si želim, da bi se tukaj uresničila predvsem kot vaditeljica pilatesa za nosečnice in tako pripomogla, da se bodo dobro počutile ter se fizično in psihično dobro pripravile na porod.

 

Pilates Polona malo drugače 😉

Vprašanja so postavljali prebivalci s planeta Tretji kamen od sonca:

 • Kako si začela s pilatesom?

Prvič sem se s pilatesom srečala na uri pilatesa za nosečnice. Ne, ne, ne … Nisem bila noseča. Imela sem obvezen ogled vadb za nosečnice in odločila sem se da obiščem tudi pilates center Tanergija. Pilates za nosečnice me je navdušil, prav tako me je in me še veseli delo z nosečnicami zato sem se začela zanimati za delo v tej smeri. In ker me je pilates posledično popolnoma zasvojil, začela sem hoditi tudi na klasičnega, sem se odločila, da naredim tečaj za vaditelja pilatesa in vodim tudi pilates navdušence na klasičnih urah.

 

 • Kje se vidiš čez 20 let?

Uf uf … 20 let. Vidim se v eni lepi hiški na obrobju Ljubljane. S super možem in tremi otroki. Polna veselja do življenja in dela. Vidim se uspešno v službi, ki jo bom opravljala z vsem veseljem in ljubeznijo. In vidim se še vedno kot zagrizeno športnico in zasvojenko s pilatesom. 😉

 

 • Imaš kakšen življenjski moto po katerem se trudiš živeti?

Life is a journey, not a destination. Ali po slovensko citiram Nejca Zaplotnika: “Kdor išče cilj, bo ostal prazen, ko ga bo dosegel, kdor pa najde pot, bo cilj vedno nosil v sebi.”

 • Če bi imela mesec dni časa in neomejeno denarja bi …

… si privoščila potovanje v Južno Ameriko, kjer bi si ogledala najbolj nore znamenitosti in kraje izven velikih mest in privoščila bi si en teden HeliSkiing-a! 😉 Helihopter, jaz, moj dragi, vodič, smučke in prostrane bele strmine “ceuca”!!! 😀

 • Tebi naljubši kraj na svetu?

Bovec!! Čisto resno!

 • Če bi ti bila dana možnost spremeniti eno stvar v dosedanjem življenju, kaj bi spremenila?

Čisto zares ne bi spremenila prav ničesar! Ker so me tudi prav vse napake, ki sem jih mogoče kdaj za trenutek obžalovala, pripeljale na to mesto, kjer sem zdaj srečna. In ker zares verjamem, da se ti prav vsaka stvar v življenju zgodi z namenom, da zrasteš v bolj zrelo in ljubečo osebo!

 • Tvoj sanjski moški (v dveh stavkih). Ahahahahahaha.

Moj sanjski moški. Sam nekaj mora imet … 😉 Mora me sprejemat takšno kot sem in me imet tako rad, da se poroči z mano in ima z mano otroke. 😉 😉

 • Če bi dobila delo v tujini, bi ga sprejela?

Hm … Verjetno ne. Bi šla študirat za kakšno leto ampak za dalj časa dela t… Ne, ne. Sem zelo zelo navezana na Slovenijo! No ampak, če bi se zaljubila … tako kot naprimer Kaška … Hm, potem pa nikoli ne veš. Tako da nikoli ne reci nikoli!

 • Ali ti je kdaj uspela dobra 1.aprilska šala oz če je kdo tebe “nategnu”? 🙂

Ja ja … Ena dobra nama je ratala z bivšim fantom in sicer sva nekaj bljižnjih prijateljev nahecala, da se bova poročila, celo rekla sva za priče, itd … So ful verjeli in so bili kar užaljeni, ko sva povedala da je prvi april. No očitno je bil dvojni, ker sedaj sem srečno zaljubljena v drugega. 😀 😀

 • Ali bi šla sama z jadrnico okoli sveta?

Verjetno ne, ker me samota ubija. Zelo rada sem sama kakšno urico, največ dve, potem pa rabim družbo, da klepetam, klepetam, klepetam … 😀

 • Ali verjameš v usodo?

To je pa globoko vprašanje. Verjamem v to, da če ti je ena stvar namenjena, se jo lahko še tako braniš pa pride vedno nazaj k tebi. Verjamem pa tudi, da če si nekaj zares zares želiš, stremi vse stvarstvo k temu, da bi se ti želja uresničila (citiram Paulo Coelho).

 • Kaj bi si privoščila če bi zadela na lotu?

Zgradila bi hiško, si privoščila potovanje. Nekaj bi shranila za šolanje otrok, nekaj bi dala staršem in bratom. Ostalo … Darovala v dobrodelne namene, nekam, kamor bi to res prišlo, za tiste, ki nimajo.

 • V kateri državi bi si želela živeti?

Živela bi v Sloveniji, nekje blizu gora in vode. Nekje, kjer se otroci lahko igrajo v gozdu in na dvorišču. Pa da ni medvedov preveč naokoli. V drugi državi … Pa mogoče v Španiji. 😉 Kakšni mali vasici tam na severu, severo-zahodu.