Mario Sambolec

Mario Sambolec 2017-05-30T21:38:06+00:00

pilates marioAsistent pri ECTS programu Fitnes Univerze v Ljubljani, osebni trener in svetovalec za prehrano.

 

 

 

Mario Sambolec, asistent pri ECTS programu Fitnes Univerze v Ljubljani, osebni trener in svetovalec za prehrano.

Po končani športni karieri, v kateri mi je uspelo večkrat osvojiti državno prvesntvo in postati član Slovenske košarkarske reprezentance v kadetski in mladinski kategoriji, sem ugotovil, da sta tako kvaliteta kot uspešnost posameznikovegova športnega udejstvovanja odvisna od mnogih dejavnikov. In vse preveč se jih danes, včasih zavestno, zanemarja. Kot primer naj izpostavim pravilen pristop in načrtovanje treninga, pravilno in zadostno regeneracijo, odnos do prehrane in lastnega telesa, idr.

Skozi študij na Fakulteti za šport sem pridobil znanja z mnogih področij športnega treniranja, usmeril pa sem se predvsem na področje prehrane, preventive in rehabilitacije poškodb ter funkcionalnega treninga. V svojem delu pomagam ljudem prilagoditi prehrano in telesno aktivnost svojim ciljem in potrebam, ter razviti navade, ki omogočajo uspešno ohranjanje dosezenih rezultatov.

Mario malo drugače

Vprašanja so postavljali soTanergijevci:

  • Tvoja najljubša jed?

Jajca in zelenjava v vseh možnih kombinacijah in sirotka oz. Feelgood smoothiji, vsak dan po drugem receptu.

  • Se raje pustiš razvajati v kulinaričnih umetninah ali na dobri masaži?

Po prebranem vprašanju sem se za trenutek poigral s fantazijo, kako bi bilo oboje združiti? 🙂 Dobri hrani, ne nujno kulinaričnim umetninam, se prepuščam vsak dan, večkrat na dan, masažo si pa res privoščim redkeje, a mi zato nič manj ne prija.

  • Kadar iščeš motivacijo za delo, jo najdeš v …?

O novih temah za pisanje mi včasih niti ni treba razmišljati –pojavljajo se vsepovsod, saj je prehrana danes (skoraj tako kot politika, rad pravim) kontinent, kjer ima vsaka država »svojo vero«. Moj »švicarski« status pa mi omogoča pisanje neobremenjene resnice. Priprava in vodenje treningov ter delo z varovanci, mi na drugi strani predstavlja vedno svojevrsten, neponovljiv in potencialnega znanja ter izkušenj poln izziv. V tem procesu moja vloga dramatično presega stereotip »osebnega trenerja«, zato so mešani občutki veselja, ponosa in potrditve ob doseženem rezultatu ogromna motivacija za dobro delo.

  • Kako se ti ob takšni prepoznavnosti uspe otepati deklet?

Sebastjan, morda bi lahko na enako vprašanje odgovoril sam? Slišim namreč, da si čudovit inštruktor, poleg tega pa s svojo postavo fitnes modela redno poziraš pred večinoma žensko publiko – s tem se moj Feelgood težko primerja.

  • Najljubši zimski šport?

Če se v času študija ne bi naučil smučanja (beri: stati na dveh, zame zelo nezanesljivih kosih lesa), bi lahko celo napisal, da meni ljub zimski šport ne obstaja. No, večina začetniških padcev je za mano in sedaj lahko rečem, da je smučanje v prijetni družbi nadvse zabavno.

 

  • Kaj si si privoščil za božično večerjo?

Božič 2011 sem preživel zelo intimno, v objemu svojega novega stanovanja (za naju so bili to prvi skupni prazniki). Kaj sem točno jedel se ne spomnim, a glede na to, da sem kuhal v zelo lepi kuhinji je bilo sigurno okusno. 🙂

  • Kakšno je tvoje pismo Božičku/Dedku mrazu?

Edina stvar, ki sem jo v tem času pisal je bil prvi del članka o maslu, nasičenih maščobah in holesterolu. Na Božička sem pozabil pomisliti – nič hudega, upam, da je namesto mene dodatno obdaroval nekoga drugega, nekoga v stiski.

Nazaj na Strokovna ekipa Tanergije