Dobrodelni dan

Letošnji DOBRODELNI DAN na Valentinovo je za nami.

Hvala vsem, ki ste bili z nami.

Obveščamo pa vas, da bomo še cel teden od 15. do 21. februarja zbirali denarna sredstva za Vida in prodajali srečke na sreč(k)olovu! Tako da lahko še sodeluješ in pomagaš.

Mi verjamemo, da se dobro vedno vrača z dobrim.

Kdo je Vid?

Vid Rudolf se je rodil 5. 7. 2012, tri mesece prezgodaj. Zaradi poškodb možganov, ki jih je utrpel ob rojstvu, je popolnoma odvisen od pomoči staršev. Vid ne sedi, ne hodi, se ne hrani sam in ne govori. Vsa ta dnevna nega, pripravljenost, spremljanje otroka in znanje, ki ga potrebuješ za to, da dan z Vidom mine njemu in njegovemu stanju v prid, zahteva popolno angažiranost za enega izmed staršev. Zato  je mama ostala doma, oče pa hodi v službo. Smo štiričlanska družina, Vid ima še starejšega brata, zato mesec zelo težko preživijo z eno plačo.

Terapije, ki Vidu omogočajo napredek, ima Vid preko zavarovalnice zagotovljene samo enkrat na teden. Glede na to, da Vid potrebuje veliko terapij, da lahko napreduje, potrebuje dodatne terapije, ki pa so seveda plačljive. V tednu porabijo za dodatne terapije tudi do 200 evrov.  Največja želja  družine je, da bi lahko z terapijami nadaljevali, saj le s tem  Vid počasi napreduje in jim to vliva upanje, da bo enkrat lahko samostojno sedel in morda shodil.

2014-01-28T21:23:13+00:00

Leave A Comment