Kdo je Tanja Želj

Kdo je Tanja Želj 2020-04-11T13:02:28+00:00

Kdo je Tanja Želj?

Sem Tanja. Otroštvo sem preživela v prikupni Štajerski vasici na robu Maribora. Na vasi, kjer je narava še to, kar je včasih bila.

Z naravo in živalicami še vedno polnim svojo energijo za delo, ki ga delim z vsemi vami.

 

 

Foto: Andraž Jenkole


Skozi mladost me je naprej vedno poganjala želja po športu. Skozi vrsto športov, ki sem jih trenirala in skozi celotno Fakulteto za šport v Ljubljani, se je ljubezen do gibanja in do zdravega telesa samo še poglobila.

Tako sem se udomačila najprej v atletiki, ki sem jo tudi najdlje trenirala. Nato sem vrsto let poučevala v Atletski šoli Brigite Bukovec majhne otroke, kako naj tečejo, kako naj skačejo, kako naj izkoristijo svoje telo za veliko gibanja!

Ogromno svojega časa sem posvetila fitnes vadbi, od koder me je pot pripeljala do moje največje ljubezni v življenju, ki se imenuje pilates.

Vanj sem se kot učiteljica zaljubila leta 2004, že malo prej pa mi je rešil življenje, saj mi je pomagal pri neznosnih bolečinah v križu zaradi treningov atletike!

In tako že vrsto let delim ljubezen do gibanja tudi z vami.

V veliko pomoč so mi bili prav vsi na Fizioterapiji Fuchs, kjer sem skozi leta sodelovanja pridobivala ogromno znanja tudi s področja rehabilitacije. Sodelujemo še danes in na to smo zelo ponosni!

Pilates vadba je posebna vadba, saj zraven lepo oblikovanega telesa, dobre stabilnosti in življenja brez bolečin v križu, nudi odlično povezavo med duhom in telesom. In to je v današnjem, tako hitrem načinu življenja, zelo pomembna stvar.

Da si vzamemo čas in se posvetimo samo sebi, je danes za marsikoga skoraj prestiž. Vendar si ga moramo. Zavoljo svojega zdravja. Samo zdravi bomo vse to, kar ljubimo v svojem življenju, lahko počeli vrsto let.

Skozi vsa leta izkušenj iz prakse sem oblikovala Tanergija pilates sistem vadb, ki poskrbi za sodobnega človeka, ki se v povprečju premalo giba in predvsem preveč sedi. Zato naše vadbe niso samo pilates vadba, ampak vsebujejo veliko mobilnih vaj in vaj, s katerimi boste vplivali na določene dele telesa (kot so npr. fascije), ki bodo v telesu zbudile prav posebne pozitivne občutke in potrebo po tem, da to počnete redno.


Svoje znanje v zadnjih letih prenašam na vse, ki si želijo delati v družini Tanergije in širiti zavest o pomembnosti gibanja za naše življenje.
Znanje sem minula leta prenašala tudi na vse bodoče kadre v Sloveniji, saj sem med leti 2013 in 2019 poučevala na Fitnes zvezi Slovenije na področju pilatesa.
Zato sem bila novembra 2019 nagrajena tudi s srebrno plaketo.

Tako zares srčno skrbim, da boste prav vsi vi dobili od vseh nas prav to, kar potrebujete: ljubezen do gibanja in zdravega načina življenja.
Zato te vabim, da slediš delu in idejam družine Tanergija®. Ponujamo veliko več kot samo pilates. Ponujamo “pilates razmišljanje”.

Zato bomo še naprej skrbeli za vse vas in pripravljali nove vaje, nove programe, delavnice in predavanja na teme gibanja, zdravja, prehrane, stresa, spanja, …

Obožujem vse, kar počnem in res mi je v veselje, da lahko to z nekom tudi delim. In to si ti in vi vsi!

 Pridi v Tanergijo po svojo novo notranjo moč!

Nazaj na Kdo smo