Kaj je Tanergija® pilates?

Kaj je Tanergija® pilates? 2019-08-22T07:13:53+00:00

Tanergija® pilates je unikaten program pilates vadbe v Sloveniji, plod več kot 17-letnih izkušenj dela na področju pilatesa, fitnesa, atletike, rehabilitacije in psihologije. Vsak program vadbe je smiselno načrtovan in se stopnjuje od lažjih vaj k težjim, od manj kompleksnih do zahtevnejših, od enostavnih do sestavljenih ipd..

Program vadbe v skupini traja 8 tednov in poteka kot učni načrt – vsak teden dodamo nianso, ki jo tvoje telo v gibanju zmore sprejeti. Skupine so majhne, kar omogoča bolj individualni pristop ter lažje in hitrejše napredovanje.

Cilj vadbe pilatesa je, da res dodobra začutiš svoj center telesa (jedro, “core” “Powerhouse”) in s tem pripadajoče mišice in mišične skupine: globoke mišice trebuha in hrbta, mišice medeničnega dna ter stranske mišice trupa (in še mnoge druge) in da ti ta moč in zavedanje pomagata v vsakdanjem življenju!

Tanergija® pilates je tako kombinacija osnov pilatesa in nabora posebnih strokovno izbranih vaj, ki bodo tvoje telo razmigale, raztegnile, ga naredile mnogo močnejšega in ga napolnile s svežo Tanergijsko energijo.

To sezono te v Tanergiji čakajo:

  • mobilni pilates,
  • antistresni pilates,
  • shaping pilates pilates,
  • Tanergija® morePilates,
  • power mobilni pilates
  • forever young pilates (75+)
  • pilates za najstnike
  • pilates za nosečnice in
  • pilates za mamice po porodu.

Več o programih najdeš tukaj.

Vse prijave na vadbo ali dodatna vprašanja lahko pošlješ na info@tanergija.si ali nas pokličeš na 040 833 228.

Kako poteka Tanergija® pilates?

Tanergija® pilates poteka na blazinah z drobnimi rekviziti kot so žoge, uteži, palice, elastični ali neelastični trakovi, glidi, valji, obroči, ravnotežne blazine, velike žoge … stoje, sede, v flow tehniki, za večje izzive nudimo shaping pilates in more pilates ali power pilates, …

Svoje telo je potrebno obvladati v prostoru z lastno težo, ravnotežjem in koordinacijo. V vsakdanjem življenju hodimo po svojih nogah in po poteh, brez naprav. Zato nam vadba z lastnim telesom pomaga, da se lažje znajdemo v prostoru tudi v vsakdanjem življenju.

Pri vsaki vaji je res zelo pomembno (v tvoje dobro), da upoštevaš “pravila igre”, ker goljufanje seveda ne prinese rezultatov. 😉

Pokukaj še na strani:

Vse prijave na vadbo ali dodatna vprašanja lahko pošlješ na info@tanergija.si ali nas pokličeš na 040 833 228.

Nazaj na Pilates