10 zlatih razlogov, zakaj redno obiskovati pilates vadbo

10 zlatih razlogov, zakaj redno obiskovati pilates vadbo 2017-07-17T17:39:18+00:00

 

1. Življenje brez bolečin v križu, saj z redno vadbo vklopiš tiste mišice, ki so odgovorne za to, da držijo telo močno, predvsem v predelu trupa!

2. Pokončna in ravna drža telesa, saj z vajami odpreš prsni koš, poravnaš telo in začneš uporabljati pravilno poravnano držo telesa kjer koli in kadar koli.

3. Izboljšano zavedanje lastnega telesa, kar pozitivno vpliva na vse ostale stvari, ki jih počneš v življenju! Zaradi tega tudi hitreje opaziš spremembe ali opozorilne znake bolezni ali bolečin.

4. Večja samozavest telesa, saj skozi redno izvajanje vaj veliko bolje čutiš svoje telo, kar zelo ugodno vpliva na večjo samozavest in dober odnos s svojim telesom (boljša samopodoba).

5. Oblikovanje telesa, saj pilates vadba pozna tudi vaje, ki odlično oblikujejo tvoje telo (predvsem v predelu pasu), kar smo v Tanergiji poimenovali SHAPING pilates.

6. Umirjenost telesa, ki jo dosežemo z globokim dihanjem in z redno vadbo, ki povečuje zavedanje o sebi. Dihanje telo prečisti in deluje nanj antistresno. Tako bolje spiš in lažje prenašaš stres. Redni trening sprošča energetske blokade in napetosti v telesu.

7. Poveča gibljivost telesa, koordinacijo in ravnotežje, kar z leti vedno bolj potrebuješ, da lahko opravljaš vsa življenjska opravila (voziš avto, nosiš vrečke iz trgovine, dviguješ otroke, …).

8. Preprečuje inkontinenco (uhajanje urina v katerem koli življenjskem obdobju) oz. preventivno poskrbi, da do tega sploh nikoli ne pride. Za to so odgovorne mišice medeničnega dna, katere pridno stiskamo pri vsaki vaji.

9. Rehabilitacija telesa skozi posebne pilates vaje je ena izmed najučinkovitejših metod v svetu fizioterapije. Pomaga tako ženskam kot moškim, mlajšim in starejšim in tudi otrokom. Posebne vaje so priporočljive v obliki individualnega pristopa, kar v Tanergiji imenujemo REHA pilates program.

10. Ugodno vpliva na spolno življenje, saj se z rednim izvajanjem vaj poveča občutek v predelu medeničnega dna in predvsem ženske (pa tudi moški) lahko zaradi povečane občutljivosti v tem predelu med spolnostjo veliko bolj uživamo.

Samo, če vadite zares REDNO (najmanj 2-krat na teden), je vse to uresničljivo.

Pridi preverit v Tanergijo, da pilates zares deluje!

Pokliči nas na 040 833 228 ali nam piši na info@tanergija.si in dogovorimo se,

kdaj pričneš spreminjati svoje notranje in zunanje telo na bolje!

Nazaj na Pilates